Wybrane i porównane
Wybrane identyfikatory modeli i lista porównawcza są przechowywane lokalnie w Twojej przeglądarce. Możesz je usunąć z odpowiednich stron lub usunąć za pomocą ustawień przeglądarki.
Wniosek o selekcję
Wprowadzone imię, nazwisko, dane kontaktowe i życzenia są przetwarzane na Twoim urządzeniu w celu przygotowania pliku tekstowego. Ta wersja formularza nie wysyła tych danych do administratora ani na serwer. Po odświeżeniu strony niepobrane dane mogą zostać utracone.
Kalkulator
Obliczenia są wykonywane w przeglądarce. Pobrana wycena jest zapisywana w wybranym folderze i nie jest automatycznie wysyłana do WonderCar.
Dane aukcyjne i witryny zewnętrzne
Jeśli źródło danych aukcyjnych jest podłączone, parametry wyszukiwania są przekazywane do serwera witryny i dostawcy danych. Zdjęcia działek mogą być pobierane z serwerów zewnętrznych. Witryny zewnętrzne podlegają własnym regulaminom.
Bot Telegramu WonderCar
Po uruchomieniu bota, identyfikator Telegrama, parametry wyszukiwania, ulubione i wersje robocze życzeń są zapisywane, aby kontynuować dialog. Po 30 dniach bezczynności zapisany dialog staje się niedostępny, a jego dane są usuwane podczas kolejnych połączeń z botem. Polecenie /delete pozwala na ich wcześniejsze usunięcie. Krótkoterminowe zapisy dotyczące niezawodnego dostarczania odpowiedzi są usuwane podczas działania bota; pełna historia korespondencji nie jest przechowywana na serwerze.
Jeśli akceptacja zgłoszeń jest włączona, bot wyświetla dane kontaktowe i życzenia przed wysłaniem do menedżera WonderCar. Wysyłka następuje dopiero po potwierdzeniu. Usunięcie danych z serwera nie powoduje usunięcia wiadomości już wysłanych do Telegrama. Wyszukiwarka aukcyjna korzysta z tych samych źródeł zewnętrznych, co katalog witryny. Telegram przetwarza wiadomości według własnych zasad. Dane wybranej osoby w bocie i przeglądarce są przechowywane oddzielnie.
Dane kontaktowe i warunki przetwarzania
Po uruchomieniu bota, dla menedżera wskazanego przez WonderCar, zapisywane są identyfikator Telegramu i nazwa użytkownika do wysyłania żądań. Połączenie to jest ważne do momentu jego rozłączenia. Polecenie /delete w czacie menedżera usuwa je; polecenie /start ponownie łączy odbieranie żądań.
Po połączeniu rzeczywistych kontaktów, zaakceptowaniu wniosków i skorzystaniu z usług zewnętrznych, informacje te należy uzupełnić o rzeczywiste warunki przetwarzania danych i szczegóły dotyczące firmy.